jouw website
hoger in google?

Ja! Ik wil meer klanten door hoger in Google te staan.

Staat jouw website niet bij de bovenste 3 zoekresultaten in Google? Dan kun je er helaas vanuit gaan dat - bijna - niemand via Google op jouw website komt.

Lees verder op deze pagina als je hoger in het gratis gedeelte van Google wilt komen!

Waarom hoger in Google?

De eerste positie van Google levert je ongeveer 33% van de klikken op. Plek twee zorgt voor 15% van de klikken. Plek 3 in Google levert nog slechts 9% van de klikken op. Wanneer je op plek 4 of lager staat neemt dit percentage natuurlijk nog verder af. Wil je meer bezoekers op je website? Dan is hoger in Google komen dus van essentieel belang!

Uiteraard zijn er verschillende manieren om meer bezoekers op je website te krijgen. Je kan samenwerken met influencers of adverteren op social media. Deze – vaak betaalde – opties werken goed én effectief! Maar stop je met een online campagne? Dan stopt ook het extra verkeer naar je website.

Wanneer je hoog staat in de onbetaalde resultaten van Google stopt dit niet! Er blijven ‘gratis’ bezoekers binnenkomen via Google.

Wil jij hoger in Google komen te staan? Wij helpen je hier graag mee. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden van zoekmachineoptimalisatie. Of afgekort in het Engels: SEO (Search Engine Optimization). 

89% van alle consumenten gebruiken zoekmachines bij het maken van aankoopbeslissingen.

Hoe kom je hoger in Google?

Hoger in Google komen doen we niet met trucjes! Het komt er heel kort gezegd op neer dat je de beste informatie of het beste antwoord moet geven op de ingevoerde zoekopdracht. Wanneer dat zo is, word je beloont met een hoge(re) positie. Doe je dit niet? Dan zul je steeds lager in de zoekresultaten verschijnen en geen bezoekers krijgen via Google.

De beste teksten en informatie gegeven is een zeer belangrijke factor. Google beoordeelt op nog veel meer punten. Wij gebruiken onderstaande checklist voor zoekmachineoptimalisatie. Wanneer we deze punten op jouw website toepassen, krijg je een steeds betere positie in Google.

Deze factoren bepalen voor een groot deel je positie:

Dit zijn allemaal factoren die we doen op jouw website. Daarnaast is het net zo belangrijk om je website ‘off-page’ te optimaliseren. Deze punten vind je hier:

Ja ik wil hoger in Google!

Resultaat op korte- en lange termijn door beter vindbaar te zijn in Google. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Bel, mail, WhatsApp of vul het formulier in! We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Zo zorgen we voor een hogere positie in Google.

Eerder heb je al kunnen zien welke factoren wij aanpakken om ervoor te zorgen dat jouw website hoger in Google komt te staan. Hoe we ervoor zorgen dat jouw website hoger in Google komt te staan:

Zoektermenanalyse

Voordat we starten met het schrijven van de beste teksten gaan we eerst aan de slag met een zoektermenanalyse. Voorheen werd er gesproken over zoekwoorden. Tegenwoordig moeten de belangrijke zoekwoorden gekoppeld worden om zo de beste zoektermen te krijgen.

Wij gebruiken verschillende programma’s om deze zoektermen te achterhalen. Er wordt een combinatie gemaakt van zoektermen met een groot zoekvolume en van zoektermen specifiek voor jouw bedrijf. Vervolgens bepalen we per pagina de belangrijkste zoekterm(en).

De beste teksten & informatie

Nadat de belangrijkste zoektermen in kaart zijn gebracht starten we met het schrijven van de online teksten. Dit is één van de belangrijkste factoren van een betere online vindbaarheid. De teksten moeten de juiste zoektermen bevatten, deze moeten op de juiste plek staan en een aantal keer voorkomen (maar ook weer niet teveel). 
De teksten moeten de allerbeste informatie, over het product of dienst van jouw bedrijf, geven. Of het beste antwoord geven op de vraag die aan Google worden gesteld.
Daarnaast moeten de teksten pakkend zijn. Websitebezoekers haken heel snel af. Wanneer een bezoeker snel afhaakt zal dit negatieve invloed hebben op jouw positie. Blijkbaar heeft de bezoeker niet het antwoord of de informatie kunnen vinden waar naar gezocht werd.
Zoals je ziet is het schrijven van de beste online teksten niet eenvoudig. Er moet met veel verschillende zaken rekening worden gehouden. Dit is een belangrijk onderdeel om hoger in Google te komen.

Wil je alleen online teksten laten schrijven? Dat kan ook!

Snelheid & veiligheid

Google vindt snelheid één van de belangrijkste factoren voor een hoge positie. Je website moet gewoon supersnel zijn. Niet alleen voor Google, maar ook voor de bezoeker.
40% van de bezoekers haakt af wanneer het langer duurt dan 2 seconden om een pagina in te laden. Een snelle website levert direct meer bezoekers – dus meer klanten – op!
Veiligheid is ook erg belangrijk voor zoekmachines. Vorig jaar waren 97% van alle websites op pagina 1 beveiligd met HTTPS.

Ieder apparaat een eigen ontwerp

In 2019 zijn meer zoekopdrachten gedaan vanaf een mobiel dan vanaf ieder ander apparaat. Google heeft hierop ingespeeld en het mobile first principe geïntroduceerd. Dit betekent dat Google kijkt of jouw website wel goed werkt op een mobiel of tablet en neemt dit mee in de beoordeling. 
Een website die op ieder apparaat even goed werkt is én wordt dus steeds belangrijker. Wij maken websites die geschikt zijn voor ieder apparaat (responsive). Dit doen wij door voor ieder apparaat een eigen ontwerp te maken. Interesse in een responsive website?

Title tags & meta description

Een title tag en meta description samen is eigenlijk niets meer dan de advertentie die Google laat zien. Iedereen kent ze:

Het blauwe gedeelte is de title tag. De tekst onder de groene link is de meta description. Ook in deze advertentie is het belangrijk dat de juiste zoektermen op de juiste plek staan. Google wil dat de informatie in de title tag en meta description overeenkomen met de informatie op de pagina. Wij optimaliseren alle title tags & meta descriptions handmatig voor Google.

Goede paginanavigatie

Een goede paginanavigatie krijg je door links te plaatsen op je eigen website die linken naar pagina’s op je eigen website. Belangrijke pagina’s meer aandacht geven in Google doe je door meer interne links naar deze pagina’s te plaatsen. 
Deze interne links plaatsen we op de belangrijkste plekken. De bezoekers moeten de links natuurlijk wel snel en makkelijk kunnen vinden.
Wanneer de links op de juiste plek staan en doorverwijzen naar de belangrijkste pagina’s, blijven bezoekers langer op je website. Goed voor je positie in Google én je maakt meer kans dat bezoekers iets kopen, contact opnemen of een formulier invullen en versturen.

27% van de wereldbevolking gebruikt voice search volgens een onderzoek van Google.

Externe links krijgen

De eerste stap in het off-page optimaliseren is het verkrijgen van externe links. Wanneer een andere website een link plaatst naar jouw website, ziet Google dit als een soort stem voor jouw website. Hoe meer van deze stemmen je hebt, hoe hoger Google je plaatst in de resultaten.
Staat op jouw website de allerbeste informatie over een onderwerp? Dan gaan mensen vanzelf naar jouw website linken!
Door linkbuilding kun je dit proces versnellen. Wij gaan dan actief opzoek naar relevante websites die een link naar jouw website willen plaatsen.

Google Mijn Bedrijf optimaliseren

Een Google Mijn Bedrijfspagina is onmisbaar voor iedere (lokale) ondernemer. Een goed geoptimaliseerde Google Mijn Bedrijvenpagina is niet alleen jouw visitekaartje binnen de zoekresultaten. Het is veel meer! Mobiele gebruikers kunnen je direct bellen of een routebeschrijving opvragen. Ook kun je direct een e-mail sturen, openingstijden en contactgegevens bekijken en krijg je een (goede) eerste indruk door de recensies en de foto’s van jouw bedrijf. Deze stap in het zoekmachineoptimalisatieproces lijkt niet zo belangrijk, maar is het wel! Je bedrijf staat snel én opvallend bovenaan. Vooral voor mobiele gebruikers valt dit stuk extra op.

Social media optimaliseren

We optimaliseren vervolgens de instellingen van je social media accounts. We laten Google weten dat deze bedrijfspagina’s horen bij jouw website. Ook plaatsen we op jouw social media-kanalen links naar jouw belangrijkste pagina’s. Zo heb je ook gelijk weer wat externe links.

Sitemap aanleveren

Een sitemap is een overzicht van alle pagina’s op je website. Dit overzicht wordt samengevat in een XML-sitemap. Dit bestand sturen wij voor je door naar Google. De zoekrobots van Google lezen dit bestand in en weten hierdoor precies welke informatie er op jouw website te vinden is.

Wat kost het om hoger in Google te komen?

Je moet dit zien als een investering voor de lange termijn. Wanneer je verbeteringen doet om hoger in Google te komen, heb je hier jaren profijt van! Een paar plekken hoger betekent vaak al 275% extra klikken naar jouw website. Niet alleen naar je homepage, maar naar alle pagina’s! Reken uit je winst.

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat de kosten zijn! Hieronder vind je 3 voorbeeldpakketten. Let op! Deze prijzen zijn indicatief. Wij leveren uitsluitend maatwerk en iedere situatie is anders.

Neem contact met ons op voor een offerte op maat. Of laat ons een gratis check doen van jouw online zichtbaarheid.

Hoger in Google prijzen.

COMPLEET & MEEST GEKOZEN

Een half jaar lang verbeteringen middels ons stappenplan.
950
 • 6 maanden optimaliseren
 • Zoektermenanalyse
 • De beste teksten & informatie
 • Goede paginanavigatie
 • Title tags & meta description
 • Google Mijn Bedrijf optimaliseren
 • Externe links krijgen
 • Social media optimaliseren
 • Sitemap aanleveren

COMPLEET & SNEL

Drie maanden lang verbeteringen middels ons stappenplan.
850
 • 3 maanden intensief
 • Zoektermenanalyse
 • De beste teksten & informatie
 • Goede paginanavigatie
 • Title tags & meta description
 • Google Mijn Bedrijf optimaliseren
 • Externe links krijgen
 • Social media optimaliseren
 • Sitemap aanleveren

COMPLEET & INTENSIEF

Een half jaar lang verbeteringen middels ons stappenplan.
1.550
 • 6 maanden intensief
 • Zoektermenanalyse
 • De beste teksten & informatie
 • Goede paginanavigatie
 • Title tags & meta description
 • Google Mijn Bedrijf optimaliseren
 • Externe links krijgen
 • Social media optimaliseren
 • Sitemap aanleveren

Vragen over hoger in Google?

Klanten die hoger in Google staan.

Misschien ook interessant voor jou?

WEBSITE LATEN MAKEN

WEBSITE LATEN MAKEN

Van website bezoek naar klant! Meer klanten via internet door een professionele website.
Meer informatie

ADVERTEER OP SOCIAL MEDIA

ADVERTEER OP SOCIAL MEDIA

Wil je meer bezoekers naar je website of naar je winkel?
Dit wil ik!

LOGO & COMPLETE HUISSTIJL

LOGO & HUISSTIJL

Ben je op zoek naar een nieuw logo? Of mag je huisstijl wel weer een keer opgefrist worden?
Jazeker 🙂

GRATIS CHECK!

Vul het formulier in en ontvang een gratis check van jouw online zichtbaarheid.
Iedere aanvraag wordt individueel en persoonlijk behandeld.

Online kijken en offline kopen.
Steeds vaker begint de consument de zoektocht naar een product of dienst online.
Online goed vindbaar én bereikbaar zijn is in 2020 belangrijker dan ooit.